De gezonde kantine

Als sportvereniging willen we een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. In deĀ ledenvergadering van februari 2017 is de weg ingeslagen naar de gezonde kantine. Uitgangspunt is het advies van de Nederlandse gezondheidsraad.Ā De doelstellingen zijn:

  1. koolhydraten en vooral de snel in het bloed opgenomen suikers te verminderen. Dus vooral minder glucose. Dat betekent vermijden van AA High Energy en frisdranken met toegevoegde suikers.
  2. Aanbieden van gezonde producten als fruit ter variatie in de voeding,Ā  ontbijtkoek als vezelrijk product teneinde langzameĀ  energie opname te bevorderen en het hongergevoel te beperken en het aanbieden van kraanwater als gezond regionaal geproduceerd product.
  3. Aanbieden van producten van niet-dierlijke oorsprong met minder of geen verzadigde vetzuren.Ā  “Een paar handjes noten per dag”.
  4. Gezond bewegen, een activiteit die de meeste leden van de vereniging wel halen. Minstens een half uur per dag matig intensief bewegen.

In de ledenvergadering is afgesproken datĀ  er een gezonder aanbod komt zonder direct artikelen uit het assortiment te verwijderen. Daarom Ā staat bij warme dagen versĀ  kraanwater op de balie Ā  evenals appels.Ā  Achter de balie in de kantine staat voor het raam een bordĀ  met de vermelding hoeveel suiker in (fris)dranken zit.Ā  We wetenĀ  wel hoe het zit maar ’t is steeds verbazend hoeveel suikerklontjes er in veel frisdranken zitten?Ā  Dat kan anders.Ā  Daarom bieden we in de kantine nu vooral dranken aan met veel minder calorieĆ«n. We hebbenĀ  AA iso-lemon en cola-light en zelfs kraanwater. TijdensĀ de finale van het enkeltoernooi werd een broodje gezond aangeboden.

Graag nodigen we jullie uit omĀ  te reageren op de ontwikkeling naarĀ  ā€˜de gezonde kantineā€™.Ā Ā  Heb je vragen of opmerkingen dan vernemen we dit graag. Ā Je kunt reageren opĀ Ā kantine@tcburmania.nl